·
Bede Fogadó - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Vasvári u. 1. Telefon : 06-30/925-7905 Férõhely : 11 fõ +4 pótágy E-Mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Web: www.bedefogado.hupont.hu
Szolgáltatások: étkezési lehetõség, zárt parkoló, konyhahasználat, szabadtéri sütés-fõzés
Cseke vendégház - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Tiszai u. 2. Telefon : 06-44/709-145 Mobil : 06-20/484-4867 Férõhely : 5x 2 fõ E-Mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Honlap : www.csekevendeghaz.hu/
Szolgáltatások: teljesen felszerelt konyha
Csengei Jánosné - Szatmárcseke - Szoba kiadó Cím : 4945 Szatmárcseke, Dózsa u. 5. Telefon : 06-70/544-5547 Férõhely : 5 fõ
Edit Ház - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Honvéd u. 27. Telefon : 06-44/712-545 Férõhely : 4 fõ
Erika vendégház - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Széchenyi u.23 Telefon : 06/44/630-043; 70-931-7706; 70/931-7707 Férõhely : 8+2 fõ
Jakab Vendégház - Szatmárcseke
Cím : 4945 Szatmárcseke Széchenyi u. 54. Telefon : 06-44/364-288; 06-70/526-1216 Férõhely : 7 fõ E-mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Szolgáltatások: felszerelt konyha, garázs, játszótér
Petra ház - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Széchenyi u. 1/a Telefon : 06-20/585-41-30 vagy 06-70/387-3511 Férõhely : 9+3 fõ E-mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Szolgáltatások: teljesen felszerelt konyha, szabadtéri sütés-fõzés, étkezési lehetõség, zárt udvar, parkolási lehetõség
Szekeres vendégház - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Móricz Zs u.18 Telefon : 06-44/712-688 Férõhely : 7 fõ Szolgáltatások: szalonnasütési lehetõség, zárt udvar, konyhahasználat
Tulipános Vendégház - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Kölcsey u.15. Telefon : 06-30/999-1298 E-mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Férõhely : 4 fõ
Turisztikai Központ Ifjusági Szálló és Kemping - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Széchenyi u.116. Nyitvatartás: Május 01-tõl . Szeptember 30-ig
Ifjúsági szálló B kategória: 7 szoba, 31 fõ elhelyezését biztosítja
Áraink: 2000 Ft/fõ/éj
15 fõ felett 1 kísérõ a vendégünk
Elérhetõségek: Tóth József, Tóth Józsefné E-mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Telefon : 06-70/387-2589; 06-70/387-2591; 06-44/712-607 (21 óra után) Fax: 06-44/712-607
Férõhely : 31 fõ Honlap: www.ifjusagikozpont.hu Szolgáltatások: zárt parkoló, parkosított udvar, sportolási lehetõség, sétakocsikázás, lángos sütés kemencében, szilvalekvár fõzés idény jelleggel
Napsugár Sátortábor Tiszapart - Szatmárcseke
Kepmping** : 4800 m2 alapterület
Áraink: 700 Ft/fõ/nap
Sátorhely: 400 Ft/nap
Autó: 400 Ft/nap
Lakóautó: 3000 Ft/nap
Sporteszköz kölcsönzés: kerékpár: 1000 Ft/nap kenu: 200 Ft/nap
Elérhetõségek: Tóth József, Tóth Józsefné
E-mail:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez.
Telefon : 06-70/387-2589; 06-70/387-2591; 06-44/712-607 (21 óra után) Fax: 06-44/712-607
Szoba kiadó - Szatmárcseke Cím : 4945 Szatmárcseke, Kölcsey ú.37 Telefon : 06-70/330-8709 Férõhely : 5 fõ T ú r a p r o g r a m o k
XXXVIII. Nemzetközi Tisza Túra, július 20- augusztus 13. Szatmárcseke Tiszapart 2004. július 24.
Z e n é s z e k
STANDARD TRIÓ vezetõje: Kõszegi László 4945 Szatmárcseke, Petõfi 33. Tel: 06-70/387-0254 Szatmárcsekei Fúvószenekar vezetõje id. Sarkady Gábor
R e c e p t e k
Puliszka
Hozzávalók: 1 liter víz, 30 dkg kukoricadara, só. Elkészítés: A vizet 3 literes fazékba feltesszük fõni. A forró sós vízbe a kukoricadarát lassan belehintjük, miközben folytonosan keverjük, nehogy összecsomósodjon. Ha már a darát mint belefõztük, 10-15 perces állandó keverés mellett készre fõzzük. Majd a tûzhely szélére húzva szikkadni hagyjuk, és zsíros kanállal tálba szaggatjuk. Különbözõ formában és ízesítéssel fogyasztjuk: savanyú káposztával, túróval, sült-füstölt kolbásszal, sült szalonnával, kacsamájjal, libamájjal, csirkemájjal, tejjel, szilvalekvárral stb.
Pezsgõs pogácsa
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evõkanál pezsgõ (szódabikarbóna), só, langyos víz. Elkészítés: A lisztbe beleszórjuk a szódabikarbónát. Annyi sós, langyos vizzel összekeverjük, amennyitõl közepes keménységû tésztát kapunk. Fél órát pihentetjük, utána ujjnyi vastagra nyújtjuk és kockára vágva sütjük a tûzhely tetején. Tálalhatjuk szilvalekvárral kenve, zsírral, kacsa-, libamájjal. Régen fogyasztották pusztán vagy tejjel, tejeskávéval.
Málékásás töltöttkáposzta
Hozzávalók: 1 fej savanyú káposzta, 1/2 kg málékása, 1/2 kg füstölt tarja, egy kis fej hagyma, só, bors, paprika, erõs paprika, 1,5-2 dl olaj. Elkészítés: A savanyú káposztát leveleire szedjük, megmossuk, ha nagyon savanyú, vízben hagyjuk. A málékását alaposan, többször is megmossuk. Egy serpenyõben az olajon megpároljuk a hagymát, majd beleforgatjuk az apró kockára vágott húst, ízesítjük. Kis ideig fedõ alatt pároljuk. Utána hozzáadjuk a málékásához és összekeverjük. Megtöltjük a káposztát és felöntjük vízzel. Lassú tûznél fedõ alatt készre fõzzük, elõtte pár perccel paradicsomlevet ízlés szerint öntünk rá. Jó étvágyat!
· Aszaltszilvával töltött Málékásás Pincetál Terített asztal pulyka töltöttkáposzta
Szatmári Tepsis Hús Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
15 dkg füstölt szalonna
50 dkg sertéskaraj
Tejfölös mártás:
2 dl tejföl 5 evõkanál liszt 3 fej vöröshagyma 5 dkg fûszerpaprika ízlés szerint só, bors, Delikát
Elkészítés:
A burgonyát egészben, héjában megfõzzük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, a sertéskarajt felszeleteljük. A szalonnát serpenyõben kiolvasztjuk, majd kiszedjük a zsírból. A karajt kiklopfoljuk és lisztbe forgatva elõsütjük a szalonna zsírjában. A megfõtt burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A burgonyából kupacokat alakítunk ki, rárakunk egy-egy szelet elõsütött húst, és a hús közepére a kiolvasztott szalonnát. Ezután rakunk rá még egy réteg húst, majd a megmaradt burgonyát ráreszeljük. Tejfölös mártással meglocsoljuk, és sütõben készre sütjük.
Jó étvágyat mindenkinek! |