Menü
Hírek
Településünk
Hírek archívum
Önkormányzat
Közintézmények
Egyházak
Ügyeletek
Vállalkozások
Turisztika
Étel receptek
Kölcsey Ferenc életrajza
A csónakos fejfás temető
Képgaléria

 

 

 

Legfrissebb hírek

 

 

Képajánló
 

  
 

 

 

Statisztika
Látogatók: 643503
Hírek Archívum


2007.08.28. 08:55:26

IX. Nemzetközi Szilvalekvárfőző verseny


 A hagyományokhoz híven, augusztus végén immár kilencedik alkalommal várják a vendégeket és a részt vevő csapatokat közös lekvárfőzésre, ahol a „végtermék” mellett legalább olyan fontos a jó hangulat, a közös mulatozás.
A rendezvény helyszíne a sportpálya szomszédságában lévő Kölcsey Fogadó, ahol százéves fák árnyékában állítják fel a lekvárfőzős sátrakat, ahol vályogból rakott katlanokban „fő” a lekvár két napon át. A fogadóban szállás és étkezési lehetőség várja a vendégeket. A kertben szabadtéri színpad, a sportpálya vidámpark és játékos vetélkedők helyszíne. A szomszédos területen kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója. Évek óta 20-26 főzőcsapat garantálja a látnivalót és a jó hangulatot.



Czipták Krisztián

 


2007.05.04. 13:57:44




ÜNNEPI ISTENTISZTELET

2007. május 06-án, délután 3 órakor a Szatmárcsekei Református templomban ünnepi istentiszteleten Nagytiszteletű TIBA ZSOLT református lelkész beiktatására kerül sor.
Igét hírdet: Dr. Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöke.
A beiktatási szolgálatot végzi: Bartha Gyula a Szatmári Református Egyházmegye esperese.

 


2007.02.12. 08:12:40

CINKEFÕZÕ PROGRAM 2007.


M E G H Í V Ó

 A szatmári települések vendégszerető lakossága
és a Falusi Turizmus Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete
tisztelettel meghívja önt és kedves partnerét
a
2007 február 24-25.-én
(SZOMBAT – VASÁRNAP)
megrendezésre kerülő

IX. NEMZETKÖZI CINKEFÕZÕ FESZTIVÁLRA ÉS NÉPI ÉTELEK BEMUTATÓJÁRA, AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ KIEMELT GASZTRONÓMIAI NAGYRENDEZVÉNYÉRE

A rendezvény az „Észak–alföldi Régió Ajánlásával” megtisztelő címet viseli

A verseny színhelye: Szatmárcseke Általános Iskola és Művelődési Központ
A verseny fővédnöke: KISS PÉTER Munkaügyi Miniszter
Fülöp István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke


A RENDEZVÉNY RÉSZLETES PROGRAMJA
24. SZOMBAT
10,00 h LIBAFOGÓ VERSENY
…..a települések csapatai részére.
10, 30h A VERSENY ÜNNEPÉLYES MEGNYITÁSA:

Köszöntőt mond: Sarkady Pál polgármester
A rendezvényt megnyitja: Dr. Hanusz Árpád
A Falusi Turizmus Megyei Szervezetének elnöke

• a versenyző csapatok rövid bemutatása
Termékbemutatók
Ø szilvalekvár, szilvapálinka, aszalt szilva kóstolás
Ø kirakodóvásár
Ø népi mesterségek bemutatkozása
Ø gasztronómiai különlegességek, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok bemutatása, fotózása, receptismertetés
Ø a versenyző települések specialitása.
Ø versenyző települések kiállításának megtekintése
Ø Kölcsey emlékszoba bemutatása

(Minden versenyző csapat kötelezően főz „cinkét” és tetszés szerint egy menűt, amit a zsűri értékelni fog.)

11, 00h Kulturális műsor:
Citerazenekarok néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók bemutatója (folyamatosan)
Zenta melletti Felsőhegy Művelődési Egyesület bemutatója


13,30h A VERSENYZÕ CSAPATOK SORSZÁMUKNAK MEGFELELÕEN FOLYAMATOSAN TÁLALJÁK FEL A MENŰT, A ZSŰRIZÉSHEZ ( A KIJELÖLT ASZTALHOZ)

13,30h ebéd /a megfőzött ételek folyamatos kóstolása/

15, 30h Kölcsey síremlék megkoszorúzása

16h ÜNNEPÉLYES EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS DÍJKIOSZTÁS



20, 00h. –tól – 03, 00h. “PULISZKA” BÁL (élő zenével)
Ø nyitótánc
Ø zene: tombola
Ø “puliszka” bál szépe választás

25. VASÁRNAP
7, 00h.
• Falusi disznóvágás fogópálinkával és forralt borral
• füle –farka kóstolás
• reggelire hagymás vér
Reggeli után
A TÉRSÉG IDEGENFORGALMI LÁTNIVALÓINAK BEMUTATÁSA (igény szerint).
Ø (Lovas kocsis (szánkós) kirándulás ebédig)


13, 00h. Disznótoros ebéd majd hazautazás
CINKE RECEPTJE:
A meghámozott, karikára vágott krumplit annyi sós vízzel tesszük fel főzni, hogy ellepje, A megfőtt krumplit csomómentesre törjük, majd a saját főtt levébe visszahelyezve folyamatos keverés mellett lisztel sűrítjük. Jól összefőzzük. Kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, majd olajban mártott evőkanállal kiszaggatjuk és ízlés szerint hordós káposztával, hagymászsírral, kapros juhtúróval, libamájjal, tepertővel, tejjel nyakon öntjük és összekeverve tálaljuk.

 
 

E-mail: szatmarcseke@szatmarcseke.hu

 
Ajánlott böngésző Mozzila Firefox. Felbontás 1024x768